Square, kullanıcıların kripto paralarını bilgisayarlarında ve telefonlarında saklamasına olanak tanıyan fiziksel bir bitcoin cüzdanı üzerinde çalışıyor.

Bitcoin’e olan ilgisiyle de bilinen Square CEO’su Jack Dorsey, geçtiğimiz ay bir cüzdan fikrini ortaya atmıştı. Şirketin donanım lideri Jesse Dorogusker ise bu planın devam ettiğini Twitter üzerinden duyurdu.

Dorogusker, kararın “bitcoin gözetimini daha yaygın hale getirmek” için verildiğini söyledi. Square’in bitcoin cüzdanı inşa etmek için işe alım yapmak istediğini de sözlerine ekledi.

Square, 2018 yılında Cash App ile bitcoin ticaretini başlatmıştı. Ertesi yıl şirket bitcoin açık kaynak çalışmasına katkıda bulunmaya odaklanmak için Square Crypto’yu kurdu. Yakın bir zamanda ise “ekonomik güçlendirme aracı” olduğunu savunarak kripto para birimine 50 milyon dolar – toplam varlıklarının yaklaşık yüzde biri – değerinde yatırım yaptı.

Jack Dorsey uzun zamandır bitcoin ile ilgili. 2018 yılında bitcoin’in bir gün dünyanın tek para birimi olacağını söyleyen Dorsey’in bir süredir Twitter hesabındaki açıklamasında #Bitcoin ifadesi yer alıyor.

Square toplam varlıklarının yüzde 1’ini Bitcoin’e aktardı

KaynakFinextra