Standard Chartered, gelirinin yüzde 50’sini dijital girişimlerden, inovasyondan ve özündeki dönüşümden elde etmek için orta vadeli bir hedef belirledi.

Standard Chartered, yatırımcıları bilgilendirdiği bir toplantıda perakende ve KOBİ müşteri tabanını yüzde 500 büyütmek amacıyla her yıl stratejik girişimlere 1 milyar dolar harcayarak nakit yatırımlarını yeniden dengelemeyi planladığını söyledi.

Standard Chartered’ın bu hedeflerini açıklaması, bankanın büyük Asya pazarlarında şimdi satın al, sonra öde (BNPL) hizmetini sunacak 10 yıllık çok ürünlü stratejik ortaklığın bir parçası olarak dijital kredi veren unicorn Atome Financial’a 500 milyon dolar yatırım yapma taahhüdünden birkaç gün sonra geldi.

Banka yatırımcılara, 175.000 müşteriyi geçen Hong Kong sanal bankası Mox gibi yeni girişimlerde ve iki yılda 700.000 müşteriye ulaşan Afrika dijital bankaları aracılığıyla hızlı müşteri kazanımının keyfini çıkardığını söyledi.

Grup CEO’su Bill Winters’ın konuya yönelik açıklaması şöyle: “Bu, banka için çok önemli bir an. Son 5 yılda stratejik girişimlere nakit yatırımımızı artırdık ve bunu yılda yaklaşık 1 milyar dolara, yani iki katına çıkarmayı planlıyoruz. Dinamik pazarlarımızda müşteri talepleri sürekli değişiyor. Ekonomik büyümenin bankası olmak istiyoruz ve bu nedenle ileriye dönük düşünen ve müşterilerimizin ihtiyaçlarını öngören tutarlı ve olumlu bir yıkıcı olacağız.

Ayak izimizin ve deneyimimizin benzersiz güçlü yönlerine, güçlendirilmiş teknoloji çekirdeğimize ve geniş ortaklıklarımıza dayanan, inovasyona farklı bir yaklaşımımız var. Mox, CardsPal, Solv ve diğerleri ile bunun meyve verdiğine dair heyecan verici kanıtlarımız var. Stratejik yatırımlarla Standard Chartered’ı ve bankacılık yapma şeklimizi dönüştürüyoruz.

Standard Chartered Afrika’daki dijital bankacılık hizmetini genişletiyor

KaynakFinextra