6 Şubat 2016’da kurulan FinTech İstanbul başarılarla dolu iki yılı geride bıraktı. Nice yıllara birlikte ulaşma dileklerimizle.

Tam iki yıl önce Bankalararası Kart Merkezi’nin ve BKM Genel Müdürü Dr. Soner Canko’nun desteğini alarak, Prof. Dr. Selim Yazıcı ve Core Strategy Kurucusu İhsan Elgin’in FinTech İstanbul organizsyonunu kurdu. FinTech İstanbul başarılarla dolu iki yılı geride bıraktı.

İçerik, Etkinlik, Yayın ve Eğitim başlıklarıyla faaliyet gösteren FinTech İstanbul bugüne kadar dört FinTech 101 ve üç Blockchain 101 programı gerçekleştirerek toplamda 400’ü aşkın katılımcısına eşsiz eğitimler sundu.

Ayrıca gerçekleştirilen FinTech Meetup etkinlikleri ile pek çok küresel FinTech lideri ile Türkiye FinTech ekosisteminin önemli temsilcilerini ekosistem ile bir araya getirdi.

FinTech İstanbul web sitesi 2.000’den fazla özgün haber, makale, yazılı ve video röportaj ile sektöre yönelik pek çok küresel ve yerel içeriğe imza attı. Twitter, Facebook ve Linkedin hesapları ile tüm içeriklerini sosyal medya platformlarına takipçilerine ulaştırdı. Ayrıca 2.500 kişiye yaklaşan üyesi ile sektörün en çok takip edilen ve en düzenli e-posta listesiyle her hafta takipçilerine gündem özetleri paylaştı.

FinTech İstanbul çatısı altında Türkiye FinTech ekosistemine ışık tutan pek çok rapor ve aynı zamanda sektörün ihtiyaç duyduğu özgün WhitePaper çalışmalarına imza atıldı.

Gerçekleşen tüm çalışmaları alt alta yazdığımızda gerçekten de tüm paydaşlarımızla büyük bir başarıya imza attığımızı söylemekten gurur duyuyoruz.

Tüm paydalşarımız ve takipçilerimiz ile nice yıllara birlikte ulaşmak dileklerimizle.

İyi ki doğdun FinTech İstanbul.