Mayıs ayı içinde önce milyar dolarlık bir satın almaya imza atan, ardından bir yapay zeka şirketini almak üzere olduğunu açıklayan PayPal Haziran ayına da hızlı girdi.

Yılın yalnızca finans ve teknoloji değil, tüm sektörler açısından en iştahı açık şirketi diyebileceğimiz PayPal neredeyse her hafta yeni bir yatırım kararı duyurmaya başladı.

Mayıs ayı ortalarında Avrupa’daki Square olarak bilinen Stockholm, İsveç merkezli iZettle’ı nakit 2,2 milyar dolara satın alan PayPal, kısa bir süre önce de yapay zeka şirketi Jetlore’u satın almak üzere olduğunu açıklamıştı.

Ancak görünen o ki şirket yeni yatırımlar konusunda pek hız keseceğe benzemiyor. PayPal için yansıyan son gelişmelerden biri, Yeni Delhi, Hindistan merkezli Pine Labs’e yatırım yapması oldu. Bu kez tek başına değil, Singapur’un en büyük holdinglerinden Temasek ile bu yatırıma imza atan PayPal, Pine Labs’in azınlık hissesi için 125 milyon dolar ödeyecek.

İşletmeler için bulut tabanlı bir POS yazılım çözümü sunan Pine Labs, bu sayede şirketlerin kartlı ödeme haricinde QR kod tabanlı ödemeleri de kabul edebilmesine olanak tanıyor. Yıllık yaklaşık 15 milyar dolar değerinde 450 milyon kadar işlemin gerçekleşmesini sağlayan Pine Labs’ın halihazırda 65 binden fazla kurumsal müşterisi bulunuyor.

PayPal, 2,2 milyar dolarlık iZettle alımını doğruladı

PayPal yapay zekaya yatırım yapıyor