Juniper Research tarafından yapılan araştırmaya göre akıllı ödeme teknolojileri ile yapılan işlemlerin değeri 2025 yılında 387 milyar dolara ulaşacak. 2020’de bu değer 2 milyar dolar seviyesinde.

Juniper Research’ün basın bültenine göre akıllı ödeme teknolojileri, geleneksel ödemeleri kaldırarak ve temassız yöntemlerin benimsenmesini sağlayarak kullanıcı deneyimini kolaylaştırıyor. Öngörülen bu hızlı büyüme, COVID-19 salgınının ardından sürdürülebilir iş modelleri arayan perakendeciler tarafından yönlendirilecek. Pandemi döneminde ciddi sıkıntılar yaşayan geleneksel perakendeciler çıkış yolu bulmak için dijitalin gücünü kullanacak.

Araştırma, ödeme teknolojileri alanındaki büyümenin dramatik olduğunu ortaya koysa da inovasyonun, ürün gruplarının daha basit ve uygulama maliyetlerinin daha düşük olduğu segmentlerle sınırlı kaldığı görülüyor. Bununla birlikte akıllı ödeme sistemleri ve sohbet robotları da dahil olmak üzere yapay zeka kullanımının, perakendecilerin tüketicilere cazip bir çok kanallı deneyim sunabilmelerini sağlamak için kritik olacağı vurgulanıyor. Dahası, verimlilik adına yapay zekaya yapılacak olan yatırımların 2025’te 23 miyar dolar ulaşması bekleniyor.

COVID-19 pandemisinin neden olduğu karantina ve sosyal mesafeli yaşam, hem tüketicileri hem de işletmeleri dijital ve temassız yöntemlere yönlendirdi. Pandemi öncesinde de var olan bu eğilim virüs nedeniyle müthiş bir ivme kazanırken dijitalleşmeye ve bu teknolojilere hazır olmayan birçok işletme büyük sorunlar yaşadı. Hemen hemen her ülkede virüs nedeniyle yaşanan ekonomik gerilemeden etkilenen bu işletmeler dijitalleşme çabalarını hızlandırarak salgının yaralarını mümkün olduğunca çabuk çözmek ve müşterilerine daha uygun çözümler sunmak istiyor.

Mastercard: Covid-19 temassız ödeme kullanımını yükseltti

KaynakJuniper Research